Shopping

Shopping

När du är på plats, kanske du har tänkt att klämma in lite tid för shopping också. Det gör du rätt i. I Stuttgart finns det mycket du kan handla med dig. Distriktet är speciellt omtalat för sin vinproduktion så varför inte köpa med dig några flaskor, så du slipper köa på Systembolaget.

För övrigt följer några tips på bra shopping i Stuttgart.

Shoppinggator i Stuttgart

I Stuttgarts innerstad är det enkelt att hitta bra shopping. Då kan du samtidigt passa på att fotografera de charmiga korsvirkeshusen som ligger sida vid sida med butikerna.

Calwerstrasse är en typisk gata som har lika många genuina byggnader som de har butiker. En perfekt shoppinggata för den som vill kombinera sightseeing och lyxigt ögongodis.

Königstrasse är den mest berömda gatan med butiker av alla dess slag. Dessutom finns en underjordisk passage här som blivit ett shoppingcenter för pendlare och turister som är på väg till Centralstationen. Passagen heter Klett Passage och här kan du fynda billigare kläder och andra prylar från tidig morgon till kl. 21 på kvällen. Flera fastfood-ställen ligger uppradade efter varandra och butikerna är till för jäktade pendlare som snabbt behöver komma över det de söker.

Letar du efter lite annorlunda shopping, är Bohnenviertel något att rekommendera. Kvarteret ligger beläget i de gamla delarna av staden och här skymtas små vintage-butiker, designshops och inredningsprylar för den trendmedvetna.

Outletcity i Metzingen

Fynda, fynda bara 20 minuter från Stuttgart centrum. I Metzingen som ligger 30 km söder om staden, kan du hitta kläder och varor till brakpriser. Michael Kors, Nike, Jimmy Choo, Burberry, Armani, Prada…

Ja, listan av kända designermärken kan göras lång och du åker garanterat inte härifrån tomhänt. Metzingen är en liten stad full av outlet-butiker, så du gör rätt i att avsätta en hel dag.

För att komma hit kan du ta Shopping Shuttle som går från flera hotell i Stuttgart, till Metzingen.

Du kan också ta tåget från Centralstationen. De går varje halvtimme och resan tar ca 40 minuter.

Stuttgart Marktplatz

I en mysig atmosfär bland de fina husfasaderna precis vid Rådhuset, ligger Marktplatz. Torget har funnits sedan 1304 och här har det bedrivits handel, ska du veta! Varje tisdag, torsdag och lördag poppar det upp torgstånd med allehanda varor och godsaker.

I december smyckas stånden med juldekorationer och ljus, i och med Stuttgarts julmarknad. Då är det extra trevligt att befinna sig här.

Mat vid Markthalle

Om det bara är mat och dryck du är sugen på, ska du bege dig till Markthalle på Dorotheenstrasse. Inifrån ser det ut som en orientalisk bazar och det doftar identiskt. Kryddor, ölsorter, vin, ekologiska grönsaker och tysk mat är samlade på en och samma plats. Här kan du både stifta bekantskap med befolkningen och samtidigt provsmaka på allt möjligt gott.

Breuninger shoppingcenter

Det är alltid trevligt och bekvämt att gå och strosa i ett välordnat shoppingcenter. I Stuttgart finner du flera stycken som har både kläder, accessoarer och restauranger i sina sortiment. Det största är emellertid Breuninger shoppinggalleria.

Breuninger ligger på Marktstrasse och har 6 våningar fyllda med allt från kläder av dyra märken till frisörsalonger. Men mest känt är det ändå för sina toppklassiga accessoarer. Köp väskor, skor eller smycken från de världsledande märkena eller prova ut något av de billigare alternativen. Utanför fortsätter shoppingturerna genom Karls Passage och vidare till Eberhardstrasse med sina eleganta affärer.